miercuri, 30 ianuarie 2013

Supa de broccoli cu aroma de curry

Nu are rost sa mai spun cat de sanatos este broccoli si mai ales cat de buna este o supa cu mai multe legume si broccoli.
Insa beneficiile condimentului curry sunt mai putin cunoscute. Ingredientele sale variaza in functie de zona geografica din care provine. Eu astazi am folosit varietatea de curry Madras, avand ca ingrediente: coriandru, turmeric, fenicul, chimion, chilli, piper negru, anason stelat, schinduf, ghimbir, foi de dafin si scortisoara. O lista lunga de plante cu proprietati terapeutice bine cunoscute. Pe scurt, imbunatateste functiile cerebrale si cardiace, ajuta digestia, este anti-inflamator, anti-oxidant si anti-cancerigen, contine vitamine si minerale importante si mai ales ESTE DELICIOS.
Pentru aceasta supa avem nevoie de:
300g broccoli congelat
o ceapa mare
2 cartofi medii
un morcov
jumatate de ardei capia
2 linguri de ulei de masline
o lingurita cu varf de curry
o lingurita de sare
un ardei iute uscat
700-800ml apa
Pentru servit iaurt.
Se curata legumele (in afara de broccoli) si se spala, se taie mare si se pun la fiert cu apa, sare si curry. Cand sunt fierti cartofii si morcovii se adauga broccoli si se mai fierbe 7-8 min.
Se da la o parte de pe foc, se lasa sa se raceasca putin si se paseaza.
Se serveste cu iaurt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu