vineri, 20 mai 2011

Frittata cu vinete - Kookoo Bademjan



Vinetele sunt legumele mele preferate! Pot fi gatite intr-o multime de feluri si combinatii delicioase. Reteta asta pe langa faptul ca este minunata, nici nu ingrasa pentru ca vinetele sunt coapte, nu prajite.




Ingrediente:
4 vinete coapte
2 rosii taiate felii
o legatura de ceapa verde
4 oua
o lingurita turmeric
sare
Piper
2-3 graunti de usturoi
patrunjel


1. Se coc vinetele : Se inteapa cu o furculita si se baga in cuptorul incins pana cand se inmoaie si se pot curata.. Se curata sub jet de apa rece, se presara cu sare si se lasa sa se scurga, apoi se toaca.

2. Se toaca ceapa verde si patrunjelul si se piseaza usturoiul

3. Se bat ouale si se adauga turmeric.

4. Se amesteca vinetele, cu ceapa verde, cu pstrunjel, cu usturoi, cu oua cu sare si piper.







5. Se pune compozitia intr-un vas uns cu ulei, se pun felii de rosii deasupra si se baga la cuptor pentru 20 minute.



6. Se serveste cu salata sau cu iaurt cu castravete.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu