Kookoo Sabzi este un fel de frittata cu diferite verdeturi, reteta pe care o sa v-o prezint este foarte simpla:
Ingrediente:
2 legaturi patrunjel
2 legaturi marar
500 gr spanac congelat
5 oua
2 leagturi ceapa verde (se poate inlocui cu o ceapa alba tocata fin
2 graunti de usturoi pisati sau tocati
1 lingurita de turmeric, sau mai mult dupa gust
sare, piper
ulei pentru prajit
o lingurita praf de copt
2 linguri faina (optional)
Se spala toate verdeturile foarte bine cu apa rece si se toaca marunt. Se amesteca cu spanacul decongelat si scurs. Se adauga ouale, sarea (nu prea multa sa nu iasa amar), piperul dupa gust, turmericul, usturoiul, faina daca doriti si praful de copt.
Aveti nevoie de o tigaie nelipiciosa si de un capac potrivit cu aceasta. Se pune ulei in tigaie , 4 linguri si se incinge putin. Cantitatile de mai sus sunt pentru 2 ture :)). Astfel se pune jumatate din compozitie, sa aiba cam 1,5 cm grosime, se lasa cam 2 minute la foc mai mare, apoi se micsoreaza flacara si se apasa usor cu o paleta pentru ca compozitia sa fie compacta. Se lasa la foc mic aproximativ 10-15 minute, se verifica marginile daca s-au facut verde inchis, usor maronii si daca s-au inchegat. Se taie diametral in 4 bucati sau mai multe. Le intoarceti cu grija fara a le zobi si se prajesc si pe partea cealalta. Daca vi se pare ca se lipesc puteti sa mai picurati ulei cand le intoarceti. Dupa ce le-ati intors, acoperiti din nou tigaia cu capacul si le mai lasati 10-12 minute pentru a se praji.
Kookoo Sabzi se poate servi cu paine sau cu Sabzi Polo.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu