Aceasta salata de vinete, foarte racoroasa merge foarte bine ca garnitura la Kebab, dar si ca aperitiv, alaturi de hummus si lipie proaspata.
Ingrediente:
3 vinete coapte
2 rosii mari
o legatura mica de patrunjel
o ceapa verde
un usturoi verde sau 2 graunti de usturoi taiati marunt
ulei de masline
zeama de lamaie
sare piper
Optional: ardei iute taiat rondele, feliute de masline.
1. In primul rand se coc vinetele, se curata sub jet de apa rece, se sareaza si se lasa sa se raceasca, apoi se taie cubulete mici.
2. Se taie rosiile cubulete mici. O rosie eu am copt-o impreuna cu vinetele si una am lasat-o cruda.
3. Se toaca ceapa verde, ustoroiul si patrunjelul.
4. Se amesteca toata ingredientele intr-un vas incapator, se asezoneaza cu ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper si se pune la frigider.
5. Daca doriti ca salata dvs sa fie o pasta cum e salata romaneasca de vinete, puneti toate ingredientele intr-un blender.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu