vineri, 14 ianuarie 2011

Musaca picanta


Musacaua este una dintre mancarurile mele preferate si cred ca exista zeci de retete si variante. Mama mea o face in alt fel, pe viitor o sa postez si acea varianta, dar in seara asta am avut pofta de ceva picant. Si ca sa ma mint ca nu ingrasa rau am facut-o cu piure ;)

Ingrediente:

500 g carne tocata de vita
aproape 1 kg de cartofi
2 cepe + putin ulei
3 graunti de usturoi
2 linguri de bulion de ardei+rosii (puneti de care va place)
sare, piper
chilli (dupa gust)
coriandru uscat
turmeric 1 lingurita
nucsoara

1. Curatati cartofii, ii taiati cubulete si ii puneti la fiert cu apa, sare si turmeric.
2. Tocati ceapa marunt o caliti cu putin ulei si adaugati si usturoiul taiat.
3. Adaugati carnea de vita si lasati sa isi schimbe culoarea.
4. Condimentati cu sare, piper, nucsoara, coriandru, chilli si adaugati bulionul.
5. Cand cartofii sunt fierti ii scurgeti si ii zdrobiti. Nu trebuiesc zdrobiti perfect.
6. Ca sa nu mi se zobeasca si sa se taie frumos am adaugat si un ou la cartofi.
7. Ungeti un vas cu ulei si adaugati primul strat - jumatate din cantitatea de piure. Eu am folosit un vas de yena, 20x30cm.
8. Urmeaza stratul de carne de vita si apoi cel de piure din nou.
9. Dati la cuptor pentru 20-30 minute ca sa faca o fata frumoasa.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu