Ingrediente:
Carne de pui/vita/oaie - cum preferati - eu am folosit 4 aripi de pui
2 cesti mari de orez basmati - spalat in mai multe ape
Fasole verde congelata sau amestec de fasole verde cu mazare, ardei, etc
Pasta de tomate 3 linguri diluata cu apa
O ceapa mare taiata
Lamai uscate sau praf de lamaie uscata o lingura
Turmeric - o lingura
ulei pentru gatit
sare, piper
Optional un ardei iute uscat
1. Ceapa se caleste in 2-3 linguri de ulei si se adauga turmericul, amestecand cu o lingura de lemn ca sa nu se arda.
2. Se adauga carnea si se lasa cate un minut pe fiecare parte.
Se completeaza cu 6 cesti de apa (proportia de apa la cantitatea de orez este 1:3, o parte orez, 3 parti apa). Daca folositi lamai intregi le adaugati acum.
3. Se lasa sa se fiarba carnea (daca folositi vita sau oaie va dura mai mult)
4. Se adauga fasolea verde, pasta de tomate, lamaia uscata (daca folositi praf) si se mai lasa sa fiarba 5 minute.
5. Se adauga orezul si se lasa la foc mic fara capac pana cand lichidul se evapora.
6. Se acopera oala cu capac etans si se lasa la foc mic sau la cuptor aproximativ 20 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu