"Nu conteaza unde sunt
Cerul este intotdeauna al meu
Ferestre, idei, aer, dragoste,
Pamant, totul este al meu
Ce conteaza daca uneori rasar ciupercile nostalgiei"
Sohrab Sepehri (1928-1980) poet si pictor iranian
Sohrab Sepehri (1928-1980) poet si pictor iranian
In ultima vreme am o pofta nebuna de supe si ciorbe, poate din cauza frigului. Zilele trecute am facut o delicioasa supa turceasca, de ciuperci albe, nostalgice . Si pentru a-mi alimenta si mai mult nostalgia, am aromat-o cu menta uscata... si usturoi :))
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
ciuperci , eu am avut o caserola mica cred ca de 400 gr
supa de pui 750ml (eu am facut-o cu pui, ceapa, morcov, ardei)
250 ml lapte
3 linguri unt
3 linguri fainamenta
piper
usturoi, 2-3 graunti
sare
taietei fini (optional)
1. Prima data facem supa si o strecuram, daca va place puteti incerca cu supa instant
2. Spalam bine ciupercutele, le taiem felii si le sotam putin intr-o tigaie
3. In alta tigaie, topim untul si adaugam faina amestecand continuu ca sa nu se arda. Se adauga laptele si se amesteca, apoi supa de pui.
4. Se adauga pastele fainoase si ciupercile si se mai lasa sa fiarba incet vreo 10 min.
5. Se potriveste cu sare si piper si cu usturoi pisat si deasupra se presara menta.
Vedeti ce repede a fost gata??? :))
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu