

Aceasta reteta este traditionala din zona Marii Caspice, din Nordul Iranului
Ingrediente:
4 vinete mici sau 2 mari
3 rosii
3 oua
o ceapa mare taiata marunt
4-5 catei de usturoi
1 lingurita de sare
2 lingurite de turmeric
o lingura de pasta de tomate diluata cu apa
1. Vinetele se coc, se curata, se presara cu sare si se lasa la scurs apoi se toaca marunt, dar nu pasta.
2. Rosiile se decojesc scufundandu-se in apa fiarta si se taie cubulete mici.
3. Intr-o tigaie se pun cateva linguri de ulei, se caleste ceapa si usturoiul, se adauga turmericul si amesteca bine ca sa nu se arda. Se adauga vinetele si rosiile si pasta de tomate diluata cu apa. Se lasa sa fiarba inca 3-4 minute pana cand se evapora apa in exces.
4. In alta tigaie se incalzeste putin ulei si se adauga ouale batute, sare dupa gust si se face o omleta sfaramitata.
6. Se aranjeaza pe un platou compozitia de vinete si rosii, deasupra se pun ouale si se decoreaza cu patrunjel tocat.
7. Se serveste cu orez sau cu paine traditionala persana sau toast :)
Ce este ala turmenic? un fel de condiment? se gaseste in comert?
RăspundețiȘtergereMs frumos
Pup
Arata foarte bine, trebuie incercat :)
Turmericul sau Curcuma este un condiment de origine indiana care este folosit frecvent in Orientul Mijlociu si in nordul Africii.
RăspundețiȘtergereDaca locuiesti in Bucuresti, il poti gasi la magazinele orientale - este unul in Piata Norilor, mai este si pe Calea Mosilor si la Piata Crangasi. Se mai gaseste si la magazinul naturist K-life.
Daca nu esti din Bucuresti il poti gasi la Plafar