vineri, 27 mai 2011

Labneh - Iaurt cremos libanez

Bile de Labneh tavalite prin oregano cu menta, amestec de ardei iute uscat cu busuioc si usturoi uscat si prin 7 condimente, marintate in ulei de masline extra virgin
Labneh cu zattar , paprika si ulei de masline

Labneh cu nuci si miere si putin busuioc sau menta verde

Libanezii il numesc "Labneh" sau "Labne", iar alte popoare din Orientul Mijlociu ii spun "Labna" sau "Labni" - Oricum i-am spune, este un "dip" delicios, cremos  si foarte usor de facut din iaurt scurs.
Se pune iaurtul intr-o strecuratoare sau tifon cu un vas dedesubt in care sa se scurga zerul si se da la frigider peste noapte.


Eu am folosit iaurtul Numa' Bun de la Napolact, pentru ca este mai gros si nu curge din strecuratoare.
Il puteti asezona cu verdeturi tocate, cu paprica, cu castraveti sau cu zaatar si ulei de masline.

Lebneh cu zaatar si salata Ezme

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu