Ingrediente:
2 dovlecei medii taiati longitudinal in 4, apoi in 3-4 bucati ... sa fie mai mari
ulei pentru prajit dovleceii
piept de pui -in functie de cat de carnivori sunteti, eu am pus jumatate
o ceapa mare
3-4 catei de usturoi taiati marunt
o lingurita de turmeric (daca in orasul dvs nu exista un magazin cu produse orientale folositi curry)
un varf de cutit de all spice (optional)
3-4 rosii decojite taiate cubulete (sau pasata)
2 linguri de pasta de tomate
3 lamai uscate - puteti folosi zeama de lamaie daca nu aveti, mancarea trebuie sa fie acrisoara
sare, piper - dupa gust
1. Se prajesc dovleceii in ulei, apoi se lasa sa se scurga excesul de ulei fie pe servetele de bucatarie fie intr-o strecuratoare. Daca sunteti la dieta puteti sa ii adaugati cruzi in mancare.
2. Intr-un vas se caleste ceapa in 2 linguri de ulei, se adauga usturoiul, turmericul si carnea de pui si se compleateaza cu 200 ml apa (o cana). Lasati sa fiarba 10 minute (daca folsiti carne de vita, ceva mai mult timp pana carnea este fiarta)
3. Se adauga pasta de tomate dizolvata in jumatate de cana de apa, condimentul all spice si lamaia uscata, Daca folositi zeama de lamaie o adaugati la sfarsit.
4. Se adauga rosiile taiate si dovleceii prajiti si se mai lasa la fiert 10-15 minute la foc mic, cu capac.
Cand este gata se adauga patrunjel proaspat si se serveste cu paine sau orez basmati.
Multumesc pentru idee,aveam un dovlecel si ma cam saturasem de paneuri si am gatit dupa reteta aceasta si a iesit nemaipomenit de buna.Te lingi pe degete. Alex
RăspundețiȘtergeremmmmmm, arata delicios , categoric am sa incerc si eu reteta
RăspundețiȘtergerearara foarte bine, categoric voi incerca si eu reteta
RăspundețiȘtergereArata delicios. Ma bucur cand dau peste retete care implica si altceva decat eternele peste cu nu stiu ce
RăspundețiȘtergere