Anul trecut la Istanbul, intr-o patiserie aproape de Moscheea Albastra am mancat o placinta cu branza buna de tot. Interesant mi s-a parut ca avea in compozitie frunze de patrunjel, noi romanii fiind obisnuiti mai mult cu combinatia branza - marar.
Ingrediente:
1 pachet foi de placinta (probabil ca ei aveau un brutar cu mustati care intindea foi transparente :)
500-600 g telemea de vaca (eu am avut de la tara, foarte grasa)
o mana de frunze de patrunjel
1 lingurita seminte de chimen (optional)
2-3 linguri smantana sau iaurt
1 ou
1 cana de lapte
2 linguri de unt sau 5-6 linguri de ulei2 oua
Ce urmeaza e foarte simplu:
1. In primul rand, porniti cuptorul.
2. Amestecati branza cu oul, smantana, chimenul si patrunjelul.
3. Amestecati laptele cu ouale si untul topit sa uleiul.
4. Ungeti o tava mai inalta cu ulei, puneti prima foaie, ungeti cu compozitia lichida, adaugati alta foaie. Stratul de jos trebuie fie de 6 foi.
5. Puneti compozitia de branza.
6. Adaugati restul de foi, ungandu-le pe fiecare cu compozitia lichida. La sfarsit peste ultima foaie turnati restul de lichid.
7. Lasati la copt pana ce devine rumena.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu