miercuri, 9 februarie 2011

Supa de rosii indiana

Este o reteta foarte foarte rapida, picanta si delicioasa.








Ingrediente:




600 ml passata de rosii, sau orice suc de rosii preferati. Eu am mai adaugat apa, pentru ca era destul de concentrata passata.
5 graunti de usturoi
2 linguri cu varf de ghimbir razuit
2 linguri de pasta de ardei sau bulion de ardei
o lingurita de coriandru macinat
o lingurita de turmeric
o lingurita de boia de ardei dulce
2 ardei iuti uscati
patrunjel sau mai bine coriandru verde daca aveti
taietei
o lingura de unt sau ulei pentru gatit


Ce nu apare in poza, dar am adaugat pe parcurs :
jumatate de lingurita de praf de chilli - pentru un gust cu adevarat incendiar !!
3 linguri de sos Worchestershire
jumatate de ligurita de garam masala
sare...
feliute de ghimbir pentru decor la sfarsit


1. Intr-o oala puneti untul sau uleiul, adaugati usturoiul + ghimbirul + condimentele uscate + ardeiul iute.  Mestecati, apoi puneti si pasta de ardei.

2. Adaugati passata de rosii sau ce ati decis sa folositi si lasati sa fiarba 2-3 minute.

3. Puneti sosul Worchestershire si sare dupa gust.

4. Adaugati taieteii si mai lasati sa fiarba conform instructiunilor de pe pachet .

5. Serviti cu iaurt, patrunjel verde si feliute de ghimbir.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu