vineri, 11 februarie 2011

Supa de linte cu tamarind si usturoi - Dal Adas




Dal Adas este o supa foarte populara in Iran, in special in zona sudica. Este foarte consistenta si aromata, gustul picant al usturoiului completandu-se perfect cu cel acrisor al tamarindului.

Ingrediente:






2 cani de linte aleasa si spalata, aproximativ 500g
o ceapa mare
4 graunti de usturoi mari sau mai multi - aroma trebuie sa fie evidenta
2-3 linguri pasta de tamarind - dupa gust
2 lingurite turmeric
2 lingurite boia de ardei
2 linguri pasta de tomate
ulei


1. Se calesc in ulei ceapa taiata fin si usturoiul tocat, se condimenteaza cu turmeric si boia de ardei, amestecandu-se sa nu se arda.
2. Se adauga pasta de tomate, apoi lintea, se completeaza cu apa si se lasa sa fiarba.
3. Cand lintea este fiarta, se adauga treptat pasta de tamarind, gustandu-se dupa fiecare lingura. Supa trebuie sa fie acrisoara.
4. Se mai lasa sa fiarba 5 minute si se serveste cu paine prajita sau orez basmati.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu