Aceasta este prima reteta romaneasca pe care o postez pe blog si pe care o pregatesc destul de des, deoarece are un mare fan la noi acasa ;)
Ingrediente:
500 g de fasole alba - pusa in apa de seara sau cu cateva ore inainte
o ceapa
un morcov
2 foi de dafin
1 ardei iute uscat
1/2 lingurita de chimen
1/2 lingurita de cimbru uscat
100 -150 ml de ulei
sare cam o lingura
Pentru sos:
1 ceapa data pe razatoare
3 grauti de usturoi pisati
200 gr de rosii decojite cubulete
1 lingurita turmeric (deja sunt dependenta de el)
ulei
1. Se pune fasolea intr-un vas, se acopera cu apa si se lasa sa clocoteasca.
2. Se lasa sa fiarba putin, dupa care se schimba apa.
3. Dupa ce am schimbat prima apa, punem alaturi de fasole ceapa si morcovul, foile de dafin, chimenul, ardeiul iute uscat, cimbrul si sarea. Se fierbe aproximativ 40-50 minute sau pana cand este fiarta.
4. Dupa ce a fiert, se scurge apa si se paseaza fasolea si morcovul.
5. In pasta obtinuta, se incorporeaza treptat uleiul, mestecandu-se cu telul in forma de para sau cu mixerul.
Pentru sos:
Intr-o tigaie se incinge uleiul, se caleste ceapa si usturoiul, se stinge cu rosii si se condimenteaza cu turmeric si sare. Se lasa sa fiarba cateva minute.
Ingrediente:
500 g de fasole alba - pusa in apa de seara sau cu cateva ore inainte
o ceapa
un morcov
2 foi de dafin
1 ardei iute uscat
1/2 lingurita de chimen
1/2 lingurita de cimbru uscat
100 -150 ml de ulei
sare cam o lingura
Pentru sos:
1 ceapa data pe razatoare
3 grauti de usturoi pisati
200 gr de rosii decojite cubulete
1 lingurita turmeric (deja sunt dependenta de el)
ulei
1. Se pune fasolea intr-un vas, se acopera cu apa si se lasa sa clocoteasca.
2. Se lasa sa fiarba putin, dupa care se schimba apa.
3. Dupa ce am schimbat prima apa, punem alaturi de fasole ceapa si morcovul, foile de dafin, chimenul, ardeiul iute uscat, cimbrul si sarea. Se fierbe aproximativ 40-50 minute sau pana cand este fiarta.
4. Dupa ce a fiert, se scurge apa si se paseaza fasolea si morcovul.
5. In pasta obtinuta, se incorporeaza treptat uleiul, mestecandu-se cu telul in forma de para sau cu mixerul.
Pentru sos:
Intr-o tigaie se incinge uleiul, se caleste ceapa si usturoiul, se stinge cu rosii si se condimenteaza cu turmeric si sare. Se lasa sa fiarba cateva minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu