Am gasit aceasta reteta pe net,este foarte usor de pregatit, am inteles ca este din partea de nord a Iranului si m-am gandit sa o incerc. Am facut mici modificari si a iesit ceva delicios.
Ingrediente (pentru 2 persoane)
Un piept de pui taiat cuburi (cred ca merge foarte bine si cu carne de vita)
6 morcovi mari dati pe razatoare si 2 taiati rondele
2 cepe taiate marunt
jumatate de lingurita de sofran
o lingurita de turmeric
jumatate de lingurita de scortisoara
jumatate de lingurita de coriandru macinat
sare - cantitatea dorita
ulei
Zeama de la o lamaie
Intr-un vas se incinge uleiul, se adauaga ceapa si turmericul si se amesteca cu lingura de lemn. Se pune si carnea de pui, se lasa putin sa isi schimbe culoarea, apoi adaugam 300 ml de apa si lasam sa fiarba.
In alt vas punem putin ulei si calim morcovul, dupa care il turnam peste carnea care fierbe.
Incalzim un pahar de apa in care vom face o infuzie din sofran.
Cand carnea si morcovul au fiert, adaugam sofranul lichid, sarea, scortisoara, coriandrul si zeama de lamaie. Cine prefera un gust mai dulce poate adauga si zahar.
Aceasta mancare este delicioasa cu orez basmati simplu.
Sper sa va placa!
Buna,
RăspundețiȘtergereNumele meu este TJ si iti scriu in numele site-ului http://www.GatesteInteligent.ro. Ne-ar face placere sa faci parte din echipa de parteneri/blogeri pasionati de arta gatitului. Pentru acest lucru te rugam folosesti formularul de la pagina: http://www.gatesteinteligent.ro/adauga-blog-gateste-inteligent.html sau trimite-ne mail la adresa office@gatesteinteligent.ro
pasiunea de a gati!
TJ