Deseori se face o confuzie intre Mutabal si Baba Ghanoush , amandoua fiind salate/dip-uri de vinete, amandoua orientale, amandoua cu pasta de susan., amandoua mezze.
Deci, Mutabal este cea care are in compozitie iaurt si usturoi, iau Baba Ghanoush este cea cu pasta de rodie si seminte de rodie si pin deasupra.
Ingrediente Mutabal:
3 vinete medii
3 linguri pasta de susan (tahin)
o cutie mica iaurt grecesc Olympus (2% grasime)
3 graunti usturoi zdrobiti
sare. piper
o lingura zeama de lamaie
Pentru servit: ulei de masline, paprika sau chilli, patrunjel tocat
1. Se coc vinetele, se curata sub jet de apa rece si se sareaza. Se pun intr-o stecuratoare de plastic sau pe o suprafata inclinata ca sa se scurga zeama amara din ele.
2. Se toaca vinetele si se amesteca cu restul ingredientelor. Pentru a obtine o compozitie fina se poate utiliza un mixer.
3. Se pune in frigider si se serveste cu ulei de masline deasupra, patrunjel si praf de chilli.
Deci, Mutabal este cea care are in compozitie iaurt si usturoi, iau Baba Ghanoush este cea cu pasta de rodie si seminte de rodie si pin deasupra.
Ingrediente Mutabal:
3 vinete medii
3 linguri pasta de susan (tahin)
o cutie mica iaurt grecesc Olympus (2% grasime)
3 graunti usturoi zdrobiti
sare. piper
o lingura zeama de lamaie
Pentru servit: ulei de masline, paprika sau chilli, patrunjel tocat
1. Se coc vinetele, se curata sub jet de apa rece si se sareaza. Se pun intr-o stecuratoare de plastic sau pe o suprafata inclinata ca sa se scurga zeama amara din ele.
2. Se toaca vinetele si se amesteca cu restul ingredientelor. Pentru a obtine o compozitie fina se poate utiliza un mixer.
3. Se pune in frigider si se serveste cu ulei de masline deasupra, patrunjel si praf de chilli.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu