duminică, 28 aprilie 2013

Kafta libaneza, chiftea libaneza de carne de oaie

 
Kafta, kofta este o chiftea de carne de oaie, sau amestec de vita cu oaie care se frige pe gratar pe bete de frigaruie. Eu am copt aceste chiftele in cuptor pe hartie de copt.

500 g de carne tocata de oaie sau amestec
o legatura mica de patrujel verde tocat marunt
o ceapa mare data pe razatoarea fina si scursa de zeama
2 graunti de usturoi zdrobiti
o lingurita cu varf de baharat arabesc
jumatate de lingurita de boia de ardei dulce
jumatate de lingurita de piper negru
o lingurita de sare
un ou
3 linguri de pesmet sau paine uscata zobita

1. Se amesteca toate ingredientele si se pune compozitia la frigider cel putin o ora inainte de firgire/coacere.
2. Daca alegeti sa frigeti kafta de betisoare de lemn pe gratar, scufundati 10-155min betisoarele in apa.
3. Pentru coacere : Incingeti cuptorul, puneti hartie de copt intr-o tava si modelati kafta lunguiet si plat si introduceti in cuptor la foc mediu.
4. Dupa 10 min intoarceti fiecare kafta si pune-ti din nou la cuptor pana se rumenesc.
Se serveste calda, alaturi de salata de patrunjel, pilaf, sos de iaurt cu castravete si usturoi,
Sub forma de shaworma, se serveste cu diverse salate, cartofi prajiti si sos de tahin cu lamaie si usturoi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu