duminică, 28 aprilie 2013

Bulgur turcesc, pilaf de grau decojit

Bulgurul este un grau decojit folosit in bucatariile orientale, in special in bucataria turceasca. Se serveste ca garnitura la diverse fripturi si chiftele.
Ingrediente:
2 cesti bulgur
4 cesti apa
2 linguri ulei de masline
o lingurita unt
o ceapa data pe razatoare (este mai bine decat tocata, se vede in poza de ce )
o rosie data pe razatoare
jumatate de ardei verde taiat marunt
o lingura de pasta de tomate
o lingura de pasta de ardei gras rosu dulce, nu iute
piper negru proaspat macinat
sare
jumatate de lingurita de zahar
jumatate de lingurita de praf de chilli (optional)


1. Intr-o cratita se caleste ceapa in unt si ulei de masline, pana devine sticloasa.
2. Se adauga ardeiul verde si rosia.
3. Se adauga apa, sare, piper, zahar, chilli, pasta de tomate si se aduce la fiert.
4. Se spala bulgurul bine pana cand apa este limpede, se scurge si se adauga in cratita cu zeama de legume.
5. Se da focul mic, se lasa sa scada lichidul. Se amesteca din cand in cand.
6. Cand lichidul a scazut, se opreste focul. Se adauga 3 servetele de bucatarie  peste oala, se pune un capac si se lasa asa pana in momentul servirii.

2 comentarii:

  1. n-am mancat asa ceva pana acum, dar la cum arata nu as refuza o portie!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Este foarte bun, mie imi place mai mult decat pilaful de orez. Graul se gaseste la magazinele turcesti si arabesti, dar daca vreti sa gustati intai pregatit in alta parte incercati pe la restaurantele turcesti. Preferatul meu este Edessa, in Colentina, nu este deloc luxos, dar este cel mai bun din Bucuresti. Bucatarul de acolo a fost invitat la Masterchef sa gateasca bucatarie turceasca pentru concurenti.

    RăspundețiȘtergere