vineri, 12 noiembrie 2010

Pui marinat cu tamarind

Tamarindul este un element esential in bucataria africana, indiana, mexicana si caraiba si este cel care da aroma profunda a sosului Worcestershire.
Se presupune ca tamarindul isi are originea in India, dupa cum ii spune si numele "tamar hindi", curmala indiana.
Aceasta reteta este foarte usor de pregatit, iar ingredientele sale simple se completeaza unul pe celalalt dand nastere unui gust bogat, delicios si surprizator.



Ingrediente pentru 2 portii:

1 piept de pui dezosat si fara piele taiat in cuburi
o ceapa taiata marunt
2 catei de usturoi
1 lingurs si jumatate de pasta de tamarind + o cescuta de apa calduta
jumatate de pahar de vin alb demisec
1 lingurita turmeric
1/2 lingurita pudra de chilli
sare, piper negru, dupa gust
o lingura de miere (care nu apare in poza dar am adaugat-o in marinata ulterior cand am constatat ca era cam acra)
orez basmati pentru garnitura, 2 cesti
pentru ornat, patrunjel verde, sfecla murata, morcovi murati, ce va place



1. Se face o marinata din tamarindul subtiat cu apa, vinul alb, ceapa, usturoi, sare, piper, turmeric, chilli, miere, in care se adauga puiul taiat si se lasa cam o ora la frigider.



2. Se aseaza puiul marinat intr-un singur strat intr-un vas termorezistent, deasupra se toarna marinata si se introduce in cuptorul pre-incalzit.



3. Dupa 10-15 minute se scoate din cuptor si se intorc bucatile de pui.
4. Intre timp, orezul basmati se spala si se pune la fiert in apa cu sare.
3. Puiul va fi gata cand va avea o culoare bruna iar sosul de tamarind va fi ingrosat



5. Se serveste puiul cu garnitura de orez basmati peste care se presara deliciosul sos acrisor, si se decoreaza cu sfecla, morcov si patrunjel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu