miercuri, 2 martie 2011

Mancare de mazare acrisoara - Khoresht-e Nokhod Sabz



Aceasta reteta este delicioasa, putin diferita de mancarea de mazare cu care suntem obisnuiti noi romanii care este dulceaga. Datorita lamailor uscate, mancarea capata gust acrisor si o aroma deosebita.




Ingrediente:

Mazare congelata , aproximativ 800 g
Un piept de pui taiat bucatele
2 cepe rase
1 morcov ras
pasta de tomate sau suc de rosii
2 lingurite de turmeric
3-4 lamai uscate sau zeama de lamaie
sare
putin ulei pentru gatit

1. Intr-o cratita, incalziti uleiul si caliti ceapa si morcovul.

2. Adaugati turmericul, mestecati, apoi puneti si carnea de pui.

3. Adaugati apa calda si lamaile uscate (sparte cu un ciocan sau un facalet) si lasati sa fiarba.

4. Dupa ce a fiert carnea de pui, adaugati pasta de tomate si  mazarea si lasati-o si pe aceasta sa fiarba.

5. Cand mancarea este fiarta, trebuie sa aiba un gust acrisor.

In cazul in care nu aveti lamai uscate, puteti folosi zeama de lamaie pe care o adaugati la sfarsit.
Iranienii servesc aceasta mancare cu orez basmati simplu.



Un comentariu:

  1. salut! foarte interesant blogul si mai ales, multumim ca impartasesti cu cititorii aceste retete minunate. Nu am incercat reteta asta cu mazare, eu o stiam cu linte.

    RăspundețiȘtergere