Pentru ca nu am mai postat de foarte mult timp, m-am gandit sa va impartasesc o reteta pe care am facut-o azi, incercand sa fac o supa minunata pe care am mancat-o in Franta. O supa foarte simpla, usoara si delicioasa.
Ingrediente:
2 cepe mari taiate
2 morcovi medii taiati rondele
un pastarnac
un ardei
2 dovlecei mici
o rosie mare
un cartof alb
patrunjel uscat
Ulei de masline
sare, eu am folosit sare de Provence cu ierburi
amestec de busuioc + cimbru + rozmarin + menta uscate
3-4 linguri de vin alb, eu am folosit Sauvignon Blanc din Africa de Sud
o lingura de amestec 7 condimente
jumatete de lingurita de amestec Piper 5 arome de la Solaris (jumatate de lingurita era dupa ce le-am macinat)
Pentru servire smantana sau iaurt . Initial visam supa asta cremoasa cu smantana pentru gatit , dar cand am ajuns la magazin am observat ingredientul "caragenan" pe ambalajul smantanei pentru gatit La Dorna m-am razgandit.
Deci supa se face asa:
1. Toate legumele le spalati, le curatati, le taiati (mai mic sau mai mare) ca la sfarsit oricum puneti supa in blender.
2. Intr-o oala puneti uleiul de masline si toate legumele in afara de rosie si dovlecei si acoperiti cu apa si lasati sa fiarba.
3. Cand au fiert acestea puneti si rosia si dovlecei si mai adaugati cam jumatate de litru de apa si lasati sa fiarba.
4. Adaugati vinul, sarea si condimentele dupa gust si mai fierbeti 5 minute fara capac.
5. Opriti focul si cand se mai raceste un pic supa o pasati.
Se serveste cu iaurt sau smantana - desi e delicioasa si fara - si presarati pe deasupra piper proaspat macinat si 7 condimente. Sau daca aveti, rozmarin proaspat
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu