Cred ca in final am descoperit mancarea mea iraniana preferata. Pana acum in top erau la egalitate Khashk ye Badenjan si Ash Reshteh. De astazi clar cel mai mult imi place Khoresht Narenj.
Este o mancare care se prepara foarte simplu, partea complicata e curatarea de pielite a feliilor de portocala, dar este mai simplu decat a taia legume pentru Salata Beouf de exemplu.
In primul rand spalati bine portocalele cu apa calduta si radeti-le coaja, dar fara partea alba. Apoi taiati-le ca in filmul de mai jos:
https://www.youtube.com/watch?v=kQr9QQLtBU0&feature=youtube_gdata_player
Ingrediente pentru doua persoane:
jumatate de piept de pui taiat cubulete
o ceapa mare data pe razatoarea fina
3 morcovi dati tot pe razatoarea fina
4 portocale mari
1/4 lingurita de sofran infuzat intr-o cescuta de apa fierbinte
sare
1/2 lingurita turmeric/curcuma
o lingurita de zahar
3 linguri de zeama de lamaie(optional)
o lingurita de unt sau ulei pentru gatit
1. Intr-o oala nelipicioasa se pune untul/uleiul, ceapa si turmericul si se lasa doua minute sa se caleasca putin.
2. Se adauga carnea de pui si morcovul ras si se acopera cu apa si cu un capac si se lasa sa fiarba 15 minute.
3. Se adauga coaja rasa a celor 4 portocale si infuzia de sofran, se lasa sa fiarba 10 minute.
4. Se adauga feliile de portocale curatate ca in filmulet si se lasa la foc mic inca 5 minute.
Se serveste cu orez basmati si optional se poate orna cu fistic macinat si agrise calite in unt si zahar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu