Lintea este un aliment minune, care ar trebui consumat frecvent. Cateva beneficii practice ale consumului regulat de linte sunt:
- Ajuta la scaderea colesterolului si controleaza nivelul zaharului din sange;
- Previne aparitia afectiunilor inimii;
- Sporeste nivelul de energie al organismului si creste rezistenta fizica la efort;
- Este recomandata in tratamentul post-operatoriu (starile de convalescenta);
- Este recomandata mamelor care alapteaza;
Nu exista contraindicatii serioase pentru linte, insa este indicat ca dieta sa nu se bazeze excesiv pe consumul acestei legume, pentru a nu se solicita prea mult aparatul digestiv. Totusi, in caz de indigestie, obezitate, cistita, guta, este recomandat sa se evite consumul de linte.
Calorii: 115 la 100 de grame de boabe de linte gatite. (www.dietetik.ro)
Pentru salata mea de astazi am folosit urmatoarele ingrediente:
o conserva de linte
o legatura mica de patrunjel tocat
o rosie taiata cubulete
jumatate de ardei capia taiat cubulete
o ceapa rosie mica taiata marunt
3 linguri de ulei de masline
lamaie si sare dupa gust
condimente: oregano, cimbru, paprika, chilli, piper negru
Se amesteca toate ingredientele si se lasa 10-15 minute inainte de a se servi pentru a se imbina aromele
- Ajuta la scaderea colesterolului si controleaza nivelul zaharului din sange;
- Previne aparitia afectiunilor inimii;
- Sporeste nivelul de energie al organismului si creste rezistenta fizica la efort;
- Este recomandata in tratamentul post-operatoriu (starile de convalescenta);
- Este recomandata mamelor care alapteaza;
Nu exista contraindicatii serioase pentru linte, insa este indicat ca dieta sa nu se bazeze excesiv pe consumul acestei legume, pentru a nu se solicita prea mult aparatul digestiv. Totusi, in caz de indigestie, obezitate, cistita, guta, este recomandat sa se evite consumul de linte.
Calorii: 115 la 100 de grame de boabe de linte gatite. (www.dietetik.ro)
Pentru salata mea de astazi am folosit urmatoarele ingrediente:
o conserva de linte
o legatura mica de patrunjel tocat
o rosie taiata cubulete
jumatate de ardei capia taiat cubulete
o ceapa rosie mica taiata marunt
3 linguri de ulei de masline
lamaie si sare dupa gust
condimente: oregano, cimbru, paprika, chilli, piper negru
Se amesteca toate ingredientele si se lasa 10-15 minute inainte de a se servi pentru a se imbina aromele
Ma bucur ca ne-am gasit ! Ai un blog extrem de aromat si condimentat care imi place !!!
RăspundețiȘtergere