sâmbătă, 30 martie 2013

Salata Ezme

Salata Ezme este specifica Turciei, se serveste alaturi de carne fripta sau falafel. Merge de minune in locul banalului ketchup la shaworma si diverse sandvisuri.  Am vazut aceasta salata si in restaurante arabesti sub denumirea de "zacusca picanta" . Este o salata de legume tocate foarte marunt si condimente.
Ingrediente:
3 rosii medii
un ardei gras
jumatate de castravete
jumatate de ardei iute
o ceapa mica
2-3 graunti de usturoi
o legatura mica de patrunjel
2 linguri de pasta de ardei gras
sare jumatate de lingurita
piper negru proaspat macinat jumatate de lingurita
praf de chilli, dupa gust
ulei de masline 4 linguri
zeama de la jumatate de  lamaie
optional oregano si menta uscata
1. Se spala toate legumele, se taie marunt si se pun intr-un robot de bucatarie cu uleiul, zeama de lamaie si toate condimentele in afara de boia. 
2. Se marunteasc pana la consistenta de zacusca, se gusta si se adauga praful de chilli.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu