Joojeh kebab sunt frigarui traditionale iraniene, din piept de pui marinat cu sofran.
Ingrediente:
un piept de pui proaspat, taiat cubulete
o ceapa medie data pe razatoarea fina
4-5 linguri de ulei de masline
zeama de la o lamaie
cateva filamente de sofran infuzate intr-o cescuta de apa fierbinte si lasata deoparte sa se raceasca inainte de a adauga peste carnea de pui
1/2 lingurita de turmeric
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita piper
Optional: o cutiuta mica de iaurt gras
1. Se taie pieptul de pui in cubulete de 2,5 - 3 cm.
2. Se face o marinata din ceapa data pe razatoare, ulei de masline, infuzie rece de sofran, zeama de lamaie, turmeric, sare, piper. Puteti sa adaugati si iaurt, eu nu am adaugat.
3. Se combina cubuletele de carne cu marinata, se amesteca, se pune deasupra folie de plastic si se lasa la frigider cateva ore sau peste noapte.
4. Daca betele de frigarui sunt de lemn se pun in apa cu 15-20 min inainte de a le utiliza pentru a nu lua foc pe gratar.
5. Se infig cubulete de carne in bete si se frig pe gratar.
Se servesc frigaruile cu orez iranian, salate, sos de iaurt cu castavete, rosii coapte.
Eu le-am servit cu salata de ardei copt, salata de patrunjel si Kashk-e Bademjan
Ingrediente:
un piept de pui proaspat, taiat cubulete
o ceapa medie data pe razatoarea fina
4-5 linguri de ulei de masline
zeama de la o lamaie
cateva filamente de sofran infuzate intr-o cescuta de apa fierbinte si lasata deoparte sa se raceasca inainte de a adauga peste carnea de pui
1/2 lingurita de turmeric
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita piper
Optional: o cutiuta mica de iaurt gras
1. Se taie pieptul de pui in cubulete de 2,5 - 3 cm.
2. Se face o marinata din ceapa data pe razatoare, ulei de masline, infuzie rece de sofran, zeama de lamaie, turmeric, sare, piper. Puteti sa adaugati si iaurt, eu nu am adaugat.
3. Se combina cubuletele de carne cu marinata, se amesteca, se pune deasupra folie de plastic si se lasa la frigider cateva ore sau peste noapte.
4. Daca betele de frigarui sunt de lemn se pun in apa cu 15-20 min inainte de a le utiliza pentru a nu lua foc pe gratar.
5. Se infig cubulete de carne in bete si se frig pe gratar.
Se servesc frigaruile cu orez iranian, salate, sos de iaurt cu castavete, rosii coapte.
Eu le-am servit cu salata de ardei copt, salata de patrunjel si Kashk-e Bademjan
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu