luni, 29 noiembrie 2010

Supa de iaurt - Yayla








Anul trecut in Decembrie, am mancat prima data aceasta supa minunata la Istanbul. Era frig, ploua torential, Bosforul era gri si gripa porcina care ameninta Turcia a fost alungata de aroma puternica de menta
Acum, dupa un an eu sunt rupta de raceala, mi-e lene sa pregatesc ceva complicat si Yayla e leac probat :D

Ingrediente:
o mana de orez
5 cani de supa de legume sau de pui ( eu am facut supa cu carne de pui, o ceapa, un ardei, un morcov)
1 pahar mare de iaurt, am folosit Covalact sau Cedra de la Napolact
1 ou
2 linguri de faina
1 lingura de unt
2 linguri de menta uscata
sare dupa gust


1. In primul rand faceti supa de pui si strecurati-o.
2. Puneti la fiert orezul in supa limpede si lasati-l sa fiarba bine
3. Dati ciorba la o parte de pe foc
3. Intr-un castron mai mare amestecati oul cu cele 2 linguri de faina si omogenizati bine. Adaugati iaurtul.
4. Luati cate un polonic din ciorba care intre timp nu mai clocoteste si adaugati peste compozitia din castron si amestecati.
5. Incepeti sa turnati compozitia din castron cu polonicul inapoi in oala si amestecati.
6. Puneti ciorba din nou la foc mic, si fierbeti 15-20 de minute, amestecand din cand in cand pentru a nu se lipi orezul.
7. Intr-o tigaie topiti untul, adaugati menta si sotati putin, cu grija sa nu se arda, apoi presarati peste fiecare portie de ciorba. Optional puteti adauga deasupra paprika sau chilli.



2 comentarii:

  1. ciorba asta e intr-adevar delicioasa. eu am intalnit la cineva o varianta in care fasiile de carne de pui, bucatele mici, erau de asemenea puse in ciorba.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca este foarte buna si cu pui, un fel de Ciorba radauteana romaneasca

    RăspundețiȘtergere