Acest fel de orez este foarte usor de preparat si delicios. Se poate adauga si carne tocata de vita, dar mie imi place mai mult varianta vegetariana.
Fasolea mung o puteti gasi la raionul cu produse bio sau in magazinele naturiste.
Ingrediente pentru 2 portii:
2 cesti de orez basmati - spalat
2 cesti de fasole mung fiarta
o ceapa taiata
o lingurita turmeric
sare
ulei de gatit
1. Se aduce apa la fiert intr-un vas, se pune sare si se adauga orezul basmati. Se fierbe orezul 10-15. Bobul trebuie sa fie inca tare, "al dente". Se scurge si se clateste cu apa rece.
2. Intr-o tigaie, se pune ulei si se caleste ceapa impreuna cu turmericul. Se adauga si fasolea mung fiarta si se lasa 1 minut. Se sareaza. Daca doritit sa puneti si carne tocata, caliti ceapa cu turmeric, adaugati carnea, lasati sa isi schimbe culoarea si apoi adaugati fasolea mung.
5. Se serveste cu iaurt si menta sau cu sos tzatziki.
asteptam shish kebab din carne tocata, cu orez, sir torshi si sumak :)
RăspundețiȘtergere