sâmbătă, 15 decembrie 2012

Borani Esfenaj - Aperitiv iranian cu iaurt si spanac



De la o vreme imi este pofta de orice cu iaurt sau cu sofran. Borani esfenaj, aperitiv iranian cu iaurt si spanac are ambele ingrediente preferate si se face foarte foarte repede.
Pentru o portie (pe care deja am mancat-o) avem nevoie de:
3-4 fire de ceapa verde tocata sau ceapa alba taiata fin
un graunte de usturoi
2 maini de spanac baby crud
o cutie mica de iaurt (am folosit Oly iaurt grecesc)
sare, piper dupa gust
cateva stamine de sofran infuzat in putina apa fierbinte
Pentru garnisit : nuci, menta, ceapa caramelizata
2-3 linguri de ulei de masline.
1. Intr-o tigaie se incalzeste uleiul de masline, se adauga ceapa, usturoiul si spanacul si se calesc pana cand spanacul devine moale.
2. Se adauga sofranul, si se da deoparte.
3. Intr-un castron se amesteca iaurtul cu sare si piper si cu compozitia de spanac.
4. Se presara deasupra nuci, menta sau ceapa caramelizata. Eu am pus ardei iute uscat :-)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu