sâmbătă, 9 februarie 2013

Pakora cu legume

Pakora sau bhaji sunt gustari traditionale din India si Pakistan, avand ca ingrediente de baza diferite legume, faina de naut, condimente si ou. Se servesc alaturi de diferite sosuri. De obicei se prajesc in ulei dar, eu le-am copt.
Ingrediente:
un cartof crud, curatat si ras pe razatoarea fina
un morcov ras
jumatate de dovlecel curatat si ras
o ceapa mica rasa
o lingurita de ghimbir ras
3 linguri de patrunjel tocat marunt, daca aveti coriandru si mai bine
3 linguri de faina de naut
un ou
apa
Condimente:
un sfert de lingurita de turmeric/curcuma
jumatate de lingurita de seminte de coriandru macinate
jumatate de lingurita de paprika
optional jumatate de lingurita de chilli
o lingurita de praf de usturoi
jumatate de lingurita de curry
sare
Pentru sos:
o lingutita de miere
2 lingurite cu varf de iaurt cremos oly
2 lingurite de mustar
sare, zeama de lamaie
optional marar verde
1. Se amesteca oul cu cele 3 linguri de faina de naut si se adauga apa pana se formeaza un aluat de consistenta celui pentru clatite.
2. Se amesteca condimentele cu compozitia de faina de naut si se adauga legumele rase.
3. Se amesteca bine compozitia si se coace.
Eu am copt aceste pakora in forme de briose unse cu ulei, se pot coace pe hartie de copt direct sau se pot praji in ulei.
4. Pentru sos se amesteca intai mierea cu iaurtul, apoi se adauga mustarul si dupa gust sarea si zeama de lamaie.

2 comentarii:

  1. Super sunt chiftelutele tale .am sa le incerc si eu.Faina de naut unde gasesti ? sau iei naut uscat si-l macini ?Imi plac mult retetele tale si sigur am sa incerc din ele.

    RăspundețiȘtergere
  2. Va multumesc mult! Faina de naut o iau de la magazine naturiste.

    RăspundețiȘtergere