Am hotarat sa fac acest sos pentru paste ca sa eutanasiez cele 5 fire lungi de busuioc golase pe care cu greu le cresc de prin decembrie. Dar cum nu erau suficiente pentru pesto am pus o legatura de patrunjel. Cred ca merge bine si cu rucola.
Ingrediente pentru 2 persoane:
Paste de care vreti, am folosit pappardele de la Delverde nr 83,
un avocado
3 graunti de usturoi
zeama de lamaie este optionala, gustati si vedeti daca nu vi se pare gretos, nu puneti. Ajuta sa nu se schimbe culoarea
cele trei fire golase de busuioc tocate
o legatura mica de patrunjel tocat
sare
3 linguri ulei de masline
Pt servit: fulgi de ardei iute, optional alte ierburi uscate, branza pentru paste de la Napolact. Merg si de post cu nuci sau seminte de dovleac deasupra.
1. Puneti apa la fiert cu sare, cand clocoteste adaugati pastele si fierbeti conform timpului indicat pe pachet. La mine 7 minute.
2. Taiati avocado in doua, scoateti samburele, scoateti miezul cu o lingura.
3. Puneti intr-un blender avocado, patrunjelul, busuiocul,sarea, uleiul de masline, si 6-7 linguri de apa fiebinte de la paste si blendati pana devine un sos. Gustati si daca e nevoie puneti lamaie.
4. Intre timp pastele au fiert, le scurgeti, le clatiti cu apa rece, le varsati intr-un castron, turnati sosul peste ele si amestecati.
5. Se monteaza pe farfurie, se presara deasupra fulgi de ardei iute si branza pentru paste si se mananca cu pofta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu