luni, 25 februarie 2013

Peste la cuptor cu condimente orientale



Aceasta reteta de peste am pregatit-o aseara pentru prima zi de dieta Rina, ziua de proteine. O sa mananc acest peste la pranz si seara.
Ingrediente pentru doua portii:
500 g file de peste alb, fara piele, am folosit salau de Nil congelat
2 cepe mari
un grante de usturoi
1/2 lingurita de turmeric
o lingurita de coriandru macinat
o lingurita de curry (am folosit curry madras)
2 lamai uscate zdrobite (in lipsa puteti folosi zeama de la o lamaie intreaga pe care o adaugati la sfarsitul gatirii)
cateva fire de sofran infuzat intr-o cescuta de apa fierbinte 5 minute
Optional, daca aveti (se gasesc la Ki-life la Piata Amzei sau pe internet la magazinul de condimente) :
o lingura de frunze de curry uscate
o lingura de lemon grass uscat
800ml apa
Se taie ceapa feliute subtiri, se adauga intr-o tava adanca impreuna cu pestele si toate condimentele. Se acopera cu apa si se baga la cuptor pana cand apa scade la jumatate si pestele este gatit. Data viitoare o sa pun mai multa apa pentru ca zeama este delicioasa.
Daca nu sunteti la dieta, serviti alaturi de orez basmati sau orez integral.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu