Este perfect pentru shaworma, dupa ce o sa incercati acest sos acasa, nu o sa va mai atingeti niciodata de maioneza dezgustatoare cu usturoi de la supermarket.
Eu am facut o cantitate foarte mica, doar pentru doua persoane, exact cantitatea din poza. Este mai usor de preparat cand cantitatea este mai mare, pentru ca sunt sanse mai mici sa se taie daca picati mai mult ulei,
Se pregateste exact ca maioneza, secretul este sa adaugati putin cate putin uleiul, daca va este mai simplu, puneti uleiul intr-o ceasca si adaugati in compozitie cate o lingura.
Daca se taie, mutati compozitia taiata, treptat cate o lingura, in alt castron si amestecati continuu pana cand ajunge din nou la consistenta de maioneza.
Ingrediente, pentru 2 persoane:
6 graunti mari de usturoi
jumatate de lingurita de sare
zeama de la jumatate de lamaie
ulei de floarea soarelui, aproximativ 50 ml - puteti pune mai mult pentru o cantitate mai mare
1. Se curata usturoiul si zdrobeste bine intr-un mojar impreuna cu sarea pana devine pasta.
2. Se transfera intr-un bol ceramic si se adauga o lingura de ulei, se amesteca continuu cu o lingura de lemn, pana cand uleiul este incorporat total, apoi inca o lingura, se amesteca intr-un singur sens ca sa nu se taie si se continua pana cand tot uleiul a fost incorporat si avem o maioneza cremoasa de usturoi.
3. Se adauga zeama de lamaie, pasta o sa se deschida la culoare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu