duminică, 9 iunie 2013

Paste cu rosii, dovlecei, branza de oaie si busuioc

 

Ingrediente pentru doua persoane :

paste (Barilla Spagetti n. 5) am pus cam jumatate de cutie
2 dovlecei mici
4 rosii medii
7-8 linguri de ulei de masline extra-virgin
3 graunti de usturoi
jumatate de lingurita de rozmarin uscat
jumatate de lingurita de sare

Pentru servit:
telemea de oaie veche
masline negre fara samburi
busuioc verde
fulgi de chilli
piper


1. Se spala rosiile si dovleceii, se taie feliute de 0.5 cm grosime.
2. Intr-un castron incapator se pune uleiul si cei trei graunti de usturoi zdrobiti, jumatate de lingurita de sare si jumatate de lingurita de rozmarin. Se amesteca si se pun feliile de rosii si dovlecei si se amesteca usor ca sa fie uleioase pe toate partile.
3. Se incinge o tigaie cu dungi sau un gratar si se pun legumele sa se friga, in transe
4. Cand se frig, se pun inapoi in castronul cu uleiul de masline, usturoi si condimente in care au fost initial.
5. Intre timp se pune la fiert o oala cu apa in care adaugam o lingurita de sare si se fierb pastele conform timpului de pe pachet.
6. Cand pastele sunt fierte, le scurgem din apa fiarta, le clatim cu apa rece si le adaugam in castronul cu dovlecei si rosii. Amestecam usor.
7. Servim pastele cu telemea sfaramata, peste care mai punem putin ulei de masline, Frunze de busuioc, fulgi de chilli, piper proaspat macinat si masline .

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu