duminică, 13 februarie 2011

Pui persan - Morgh



Morgh inseamna pui in limba persana. Am mancat deseori puiul pregatit in acest fel, cu orez si un fruct acrisor uscat care ei il numesc zereshk (Berberis vulgaris) care la noi cred ca se numesc agrise rosii.
Pentru ca nu am gasit in Bucuresti agrise uscate, eu am folosit boabe de rodie.
Puiul astfel gatit iese delicios.


Ingrediente:



Carne de pui, piept sau pulpe
o ceapa taiata marunt
ardei gras taiat feliute
1 lingurita rurmeric
1/2 lingurita cardamom
1/2 boia de ardei dulce
Praf de chilli (optional)
Sare
Piper
Putin ulei pentru gatit

1. Puneti carnea de pui intr-o oala impreuna cu toate ingredientele, adaugati apa cat sa acopere carnea, puneti capacul si lasati sa fiarba 20 min sau pana cand carnea s-a facut. Pulpele s-ar putea sa fiarba mai greu.
2. Serviti cu orez iranian sau cu piure, adaugand deasupra si cateva linguri din sos si garnisiti cu boabe de rodie sau agrise.


Un comentariu:

  1. buna. in loc de semintele de rodie se pot folosi coacazele rosii care se gasesc de multe ori in diferitele supermarket-uri la raionul cu fructe proaspete. Eu asta folosesc cand mi se termina proviziile de zereshk (cumpar coacaze, le usuc si apoi le folosesc la orez sau pui). o zi minunata!

    RăspundețiȘtergere