luni, 29 octombrie 2012

Aloo Tikki, chiftelute indiene de cartofi



Am gasit aceasta reteta cautand Placinta indiana de cartofi si mi s-au parut foarte simplu de facut . Am adaptat putin mix-ul de condimente, pentru ca nu stiu daca in Romania se gaseste Garam Masala sau pudra de mango (in afara de Bucuresti).

Varianta cea mai simpla si mai rapida contine urmatoarele  ingrediente:

3 cartofi albi mari  fierti in coaja
o ceapa medie data pe razatoarea fina
3/4 de cana de mazare congelata
2 oua (optional)
3-4 linguri de faina alba
patrunjel verde sau daca aveti coriandru verde o sa fie si mai aproape de realitate
o lingurita curry
o lingurita de ghimbir ras
1/2 lingurita coriandru macinat
1/2 lingurita chilli
1/2 lingurita mix de boabe de piper de la Solaris macinat .
1/2 lingurita cumin macinat
optional 1/2 lingurita de legume uscate (evitati-le pe cele din reclamele de la tv pline de chimicale)
sare


1. Cartofii fierti se decojesc si se paseaza sau se dau pe razatoarea mare
2. Se amesteca toate ingredientele si se adauga cantitatea de faina treptat pana se obtine o compozitie care poate fi modelata.
3. Se fac chiftelute care se pot tavali prin pesmet inainte de a fi prajite, mi-a venit ideea dupa ce le-am mancat :))
4. Se prajesc intr-o tigaie nelipicioasa in putin ulei si obligatoriu cu capac pt ca mazarea fiind congelata face sa sara ulei.

5. Se servesc cu iaurt cremos cu menta, mie imi place Olympus si cu muraturi dulci-acrisoare.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu