Ingrediente:
2 vinete medii
2-3 linguri de pasta de susan, tahin
ulei de masline de buna calitate, 4 linguri
zeama de la o lamaie
3 graunti mici de usturoi
sare, piper
cumin macinat, un varf de cutit
pentru servit : muguri de pin, seminte de rodie, paprika sau patrunjel
1. Se coc vinetele, se curata sub jet de apa rece, se sareaza si se lasa la scurs ca sa iasa zeama amara din ele.
2. Se toaca vinetele marunt, se zdrobesc grauntii de usturoi si se macina sau se zdrobeste in mojar
3. Intr-un blender se amesteca vinetele cu uleiul de masline, sare, piper, zeama de lamaie, cuminul si tahinul pe care il adaugati treptat, lingura cu lingura dupa gust.
4. Daca aveti muguri de pin ii prajiti usor intr-o tigaie fara ulei si fara sa ii ardeti.
5. Se serveste cu lipie libaneza si alte salate, merge super cu frigarui de vita sau pui.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu