Nautul este incadrat in categoria alimentelor minune, recomandate pentru un stil de viata echilibrat si sanatos. Este bogat in proteine, fier, magneziu, acid folic, fibre si ajuta la scaderea colesterolului rau. De asemenea, are un efect puternic energizant si afrodisiac ;-)
Un alt ingredient al hummus-ului este pasta de susan, tahin aduce o cantitate mare de calciu in organism si datorita continutului ridicat de arginina impiedica dezvoltarea tumorilor, ajuta la detoxifierea ficatului si a rinichilor si imbunatateste sistemul imunitar.
Pentru hummus avem nevoie de urmatoarele ingrediente
- o conserva de boabe de naut scurse . Daca aveti oala sub presiune, lasati o cana de naut la inmuiat peste noapte si fierbeti boabele in casa. Este o mare diferenta .
- 3-4 linguri de apa calda
- 3 graunti mici de usturoi
- 2 lingurite cu varf de pasta de susan
- sare dupa gust
- un praf de cumin macinat
- zeama de la o lamaie (gustati inainte sa o puneti pe toata)
Pentru servit: ulei de masline extra virgin, muguri de pin, diferite seminte - floarea soarelui, in, dovleac, ardei iute uscat, verdeturi uscate, paprika etc.
Se pun toate ingrediente in blender si se mixeaza pana se obtine o pasta cremoasa.
Se poate servi ca atare cu paine si alte legume, dar merge foarte bine ca dressing pentru frigarui de miel, de vita.
Cat de bine arata humusul tau, Cristina. Am sa fac si eu dupa reteta ta pentru ca nu am facut humus ca la carte pana acum.
RăspundețiȘtergere