sâmbătă, 5 ianuarie 2013

Feta Tiganiti



Printre numeroasele fetish-uri culinare pe care le am (hummus, orice cu vinete, orice cu ardei copt, orice cu paina calda, cu ciocolata neagra, etc . ) unul dintre cele mai mari e branza!  Orice cu branza! De oaie, de capra, cu mucegai, cu ierburi, de burduf, in ulei de masline etc . . .
Am gasit pe facebook o poza cu o branza acoperita cu seminte de susan,  era feta tiganiti. Dupa o cercetare pe google, acest preparat grecesc creeaza dependenta.  Trebuie incercat.
Se face in cateva minute, deci e ideal pentru un snack dupa miezul noptii si ce poate sa ingrase mai mult decat branza data prin ou si prajita, la 2 noaptea ! ? ! - Ah, nu, nu mananc bacon prajit sau mici sau carnati. Deci nu am nici o remuscare!
Ingrediente:
Branza feta, taiata felii de un cm grosime
un ou
1/2 lingurita de oregano
1/2 lingurita de 7 condimente - asta e de la mine, macar piper negru macinat daca 7 condimente nu este :-)
seminte de susan si daca aveti seminte de negrilica (susan negru, seminte de ceapa neagra, nigella seeds)
ulei de masline
E simplu:
1. Intr-o farfurie bateti un ou, amestecati cu oregano si 7 condimente
2. Tavaliti branza bine prin punctul 1
3. Pe o alta farfurie, sau pe un ziar daca nu vreti sa spalati multe vase, puneti susanul si samanta de fenicul si tavaliti branza de la punctul 2 pe toate partile!
4. Prajiti in ulei de masline pana face o culoare aurie frumoasa si scoateti pe servetele absorbante.
Sfat: Daca branza e foarte sarata, mancati chestia asta cu miere si seminte de pin sau nuci!    E superba!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu