duminică, 6 ianuarie 2013

Foul Iordanian



Reteta aceasta am luat-o de la un mare specialist, dintr-un loc in care se vindea doar foul si hummus. The best ever!
Locul era foarte traditional, pe o straduta laterala in Amman, cateva mese inauntru, painea buuuna pusa intr-un loc de unde lua toata lumea, pe pereti poze cu familia regala iordaniana, care este foarte iubita.
In drum spre Petra am oprit la un magazin intr-un sat, foarte modest, am gasit si acolo pozele regelui Abdullah. L-am intrebat pe vanzator de ce ai poza regelui aici, lumea protesteaza in Amman impotriva lui si mi-a spus ca regele este foarte bun si oamenii il iubesc mult. Am fost impresionata.
Revenim la foul, baiatul mi-a aratat ingredientele: foul/fava si naut, chimion, ardei iute uscat, ardei verde, lamaie si thoum.
Si astazi am executat. Cu foul si hummus de la conserva, pentru ca nu am oala sub presiune.
Pentru o persoana:
O cutie de foul si naut in saramura, de la Durra
1/4 lingurita chimion macinat
un ardei iute uscat
Pentru "topping" :
Thoum: este usturoi zdrobit bine frecat cu ulei de masline si zeama de lamaie
Pentru "felfel" :-)
Un ardei gras verde si jumate de ardei iute verde, date prin masina de tocat. Eu le-am pus in blender cu zeama de lamaie si ulei de masline si a iesit aproape spuma. Deci dati-le prin ceva care doar sa le zdrobeasca.
Asamblare:
Se rastoarna conserva intr-o tigaie, se mai adauga putina apa, chimion si ardei iute uscat,  se lasa sa fiarba pana cand pregatiti usturoiul si ardeiul. Apoi o pasati , nu trebuie sa fie chiar piure.
Se serveste cu sosul de ardei verde, pasta de usturoi, inca putin ulei de masline si zeama de lamaie. Si lipie. Ideal se mananca cu mana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu