Acest fel de mancare a fost adus in Israel de evreii tunisieni.
In mod normal se pregateste in tigai de fonta.
Ingrediente pentru 2 portii:
3 linguri de ulei de masline extravirgin
o ceapa
un graunte de usturoi mare cu coaja
un ardei gras verde
jumatate de cutie de rosii decojite cuburi. Ideal ar fi cu rosii crude din gradina.
o lingurita de chimion
o lingurita de zahar brun, pentru ca rosiile consevate nu sunt atat de dulci
o lingurita de paprika
un praf de coriandru macinat
piper proaspat macinat
4 oua
sare, dupa gust
Optional, ardei iute uscat.
Patrunjel verde si optional coriandru verde.
1. Intr-o tigaie se pune uleiul de masline si chiomionul, se lasa mai putin de un minut ca sa nu se arda, se adauga ceapa si usturoiul si se calesc 7-8 minute.
2. Se adauga ardeiul verde taiat cubulete. Se lasa 10 minute.
3. Se adauga rosiile, paprika, sarea si se lasa sa fiarba incet 10minute cu capac.
4. Acum puteti pune ouale direct in tigaie si acoperiti cu capacul si le lasati sa se coaguleze.
5. Eu am impartit sosul in doua vase termorezistente, am lasat vasul gol cam 1,5cm ca sa incapa si ouale. Am pus 2 oua in fiecare vas, putina sare si o picatura de ulei de masline deasupra, piper proaspat macinat si paprika si le-am pus in cuptor.
6. Cand au fost gata ouale am presarat deasupra patrunjel verde tocat.
Shakshuka cu branza de oaie deasupra |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu