luni, 14 ianuarie 2013

Loubieh wa Hommus bi-Zeitt, Mancare libaneza de fasole verde cu naut in ulei de masline



Aceasta reteta este delicioasa, aromata si usoara.
Ingrediente:
O ceapa mare taiata marunt
3 graunti de usturoi cu coaja, spalati si uscati
o cutie de rosii in bulion
500g de fasole verde, a mea a fost o cutie mare de la Maxim's
jumatate de cutie de naut fiert
o lingurita de chimion
2 lingurite de paprika
sare, piper proaspat macinat dupa gust
un praf de seminte macinate de coriandru
4 linguri de ulei de masline
1. Se pune uleiul de masline intr-o tigaie mai adanca, se adauga chimionul se amesteca cu o lingura de lemn si se pune ceapa. Se da focul incet si se lasa 5 minute sa se prajeasca.
2. Se adauga usturoiul cu coaja, conserva de rosii, fasolea verde, paprika si 100 ml de apa.
3. Se lasa sa fiarba incet 10 minute, se adauga nautul si sare si piper dupa gust.
4. Se mai lasa sa fiarba 5 minute.
O sa vedeti ce bun este usturoiul fiert in coaja :-)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu