Supa aceasta este perfecta pentru vremea deprimanta de afara, cand simti nevoia de ceva cald si delicios. In afara de asta, culorile ei vii te revitalizeaza instant.
Pentru doua portii:
500 g morcov (3-4 morcovi mari)
4 linguri + 3 linguri de ulei de masline
o ceapa mare
un grante de usturoi
600-700ml de supa de legume (am pus o ceapa mare, 2 ardei, o telina mare, o rosie, putina fasole verde si 2 litri de apa, cand s-a racit o parte am folosit-o la supa, o parte am pus-o la congelator intr-o sticla de plastic dupa ce s-a racit)
o lingurita de chimion
o lingurita de seminte de coriandru macinat
o lingurita de negrilica (susan negru, samanta de ceapa neagra, nigella)
o lingurita de cimbru uscat
sare
1. Se curata morcovii, se spala, se taie rondele si se pun intr-o tava la cuptor stropiti cu 4 linguri de ulei de masline si condimentati cu sare si cimbru.
2. Intr-o oala se incing 3 linguri de ulei de masline si se caleste ceapa cu usturoiul, chimionul, coriandrul si negrilica pana cand ceapa este transparenta.
3. Se adauga supa de legume si morcovul si se lasa sa mai fiarba 10 minute la foc mic.
4. Cand se raceste putin se paseaza. Trebuie sa fie o supa crema. Daca vi se pare prea groasa puteti sa mai adaugati supa de legume.
5. O potriviti de sare si o serviti cu iaurt (sau smantana) si patrunjel verde tocat.
Puteti sa faceti si crutoane din lipie libaneza : Lipia se stropeste cu putin ulei de masline, paprika si cimbru si se da la cuptor pana e crocanta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu