joi, 3 ianuarie 2013

Tyrokafteri - Crema de branza picanta

 
 
Tyrokafteri e ultima descoperire delicioasa.  Este o crema de branza/salata aperitiv/sos din Grecia, se face foarte simplu, merge perfect cu legume fripte sau cartofi prajiti sau pur si simplu cu paine crocanta.
Ingrediente:
Branza feta (dar nu chestia aia alba facuta din grasimi vegetale) sau telemea grasa de oaie/capra , de vaca daca nu va place mirosul :-)
Iaurt cremos, Olympus
2 ardei capia copti
ardei iute uscat
oregano
2 linguri de ulei de masline
Sare doar daca mai este nevoie
Piper
1. Se taie marunt ardeiul copt si se amesteca cu restul ingredientelor.
2. Ca sa fie o pasta fina, puneti amestecul intr-un blender.
3. Dati la frigider pentru cateva ore si serviti cu patrunjel sau busuioc verde deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu