Pentru ca se apropie Norooz, Anul Nou persan si se obisnuieste sa se serveasca peste cu ocazia acestei sarbatori, m-am hotarat sa postez o reteta de peste.
Ingrediente pentru 2 persoane:
2 fileuri de peste alb, am folosit salau de Nil
un ou
cateva filamente de sofran infuzat cu 3-4 linguri de apa fiebinte
faina cat sa se faca o compozitie mai groasa decat cea de clatite impreuna cu oul si infuzia de sofran (am pus 3 linguri de faina integrala si o lingura de fulgi de orez ca sa fie crocant)
jumatate de lingurita de turmeric/curcuma
jumatate de lingurita de praf de usturoi
jumatate de lingurita de seminte de coriandru macinat
1/4 de lingurita de praf de seminte de schinduf (optional)
sare, piper, dupa gust.
1. Daca pestele este congelat, se decongeleaza in frigider, nu se pune in apa. Se clateste cu apa rece cand este decongelat, se sterge cu servetele de bucatarie, se sareaza si se pipereaza.
2. Se amesteca oul cu infuzia de sofran si se adauga faina si toate condimentele pana cand se obtine o compozitie pentru pane, mai groasa decat cea de clatite. Se pune si in aceasta compozitie putina sare.
2. Se pune pestele in aceasta compozitie, sa se acopere pe toate partile si se lasa la frigider 30 min.
3. Se prajeste in ulei sau se coace in cuptor pe hartie de copt pana cand se rumeneste frumos.
4. Se serveste alaturi de orez cu verdeata, Sabzi Polo si rosii coapte.
Ingrediente pentru 2 persoane:
2 fileuri de peste alb, am folosit salau de Nil
un ou
cateva filamente de sofran infuzat cu 3-4 linguri de apa fiebinte
faina cat sa se faca o compozitie mai groasa decat cea de clatite impreuna cu oul si infuzia de sofran (am pus 3 linguri de faina integrala si o lingura de fulgi de orez ca sa fie crocant)
jumatate de lingurita de turmeric/curcuma
jumatate de lingurita de praf de usturoi
jumatate de lingurita de seminte de coriandru macinat
1/4 de lingurita de praf de seminte de schinduf (optional)
sare, piper, dupa gust.
1. Daca pestele este congelat, se decongeleaza in frigider, nu se pune in apa. Se clateste cu apa rece cand este decongelat, se sterge cu servetele de bucatarie, se sareaza si se pipereaza.
2. Se amesteca oul cu infuzia de sofran si se adauga faina si toate condimentele pana cand se obtine o compozitie pentru pane, mai groasa decat cea de clatite. Se pune si in aceasta compozitie putina sare.
2. Se pune pestele in aceasta compozitie, sa se acopere pe toate partile si se lasa la frigider 30 min.
3. Se prajeste in ulei sau se coace in cuptor pe hartie de copt pana cand se rumeneste frumos.
4. Se serveste alaturi de orez cu verdeata, Sabzi Polo si rosii coapte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu